B-laget sjokkerte med seier mot serielederen!

September 18, 2019, 1:49 pm by Ole Petter

og 30 andre liker dette

Nordhordland hadde ikke tapt en kamp tidligere i sesongen, og var serieleder med vårkampen friskt i minne. B-laget var forsterket med en Tomas Mills tilbake etter skade, Glenn Krossøy, Per Sigurd, Abel og Jesper (debutant).

Troppen mot Nordhordland

Etter at Nordhordland hadde tatt styringen av den første omgangen og vært farlig frempå ved to anledninger, holdt B-laget unna takket være solid keeperspill av Per Sigurd. Bortelaget trilte ball og presset på for en tidlig scoring, men utover omgangen kom B-laget mer med i kampen takket være blant annet Tomas Mills, som klarte å holde på ballen og gi hjemmelaget pusterom.

Etter halvspilt første omgang fikk Mills ballen på midtbanen og startet et frekt angrep i tiki-taka-stil som Pep ville fått gåsehud av. Ballen ble til slutt halvveis klarert av en NBK spiller, men ballen landet på godfoten til Mills på 20 meter utenfor bortelagets boks. Han la ballen til rette, og på halv volley dundret han inn 1-0 i vinkelen via tverrliggeren. 1-0, og bortelaget virket sjokkert over det de hadde vært vitne til.

Ikke mange minutter senere la Jonatan på til 2-0 på en frekk markkryper i nærmeste hjørne fra skrått hold med venstrefoten. Bortelaget virket stresset, og fortsatte det høye presset for å komme inn i kampen igjen.

Etter en ellevill første omgang var stillingen 2-0, men kampen var ikke kjørt. NBK viste etter hvilen at de hadde et ekstra gir å gå på og startet andre omgang med fullt kjør.
Tempoet var så høyt enkelte ikke klarte og henge med. Etter knapt et minutt spilt av andre omgang gikk NBKs raske spiss i bakrom og kom seg fri på 16 meter før han ble taklet rent av Jesper. Linjedommeren veivet med flagget som om det skulle være selveste nasjonaldagen og først så det ut som det var offside han vinket for. Men etter hvert pekte dommeren på straffemerket.

Målkongen Gaustad var feilfri og reduserte til 2-1. Det så ut til å bli en svett omgang for hjemmelaget. Men heroisk innsats av B-laget gjorde at det så ut til å gå mot en sensasjonell hjemmeseier. kvarteret før full tid smalt det imidlertid igjen, denne gangen med NBKs nr 10 som servitør. 2-2, og de fleste trodde NBK skulle ta en forventet seier. De kjørte resten av omgangen, men B-laget holdt unna.

På overtid av overtiden fikk hjemmelaget et frispark fra midtbanen som Even presist slo inn mot straffefeltet. Ballen havnet på bakre stolpe hvor Svahn stupheadet ballen inn til Jonatan som kriget inn 3-2. Sensasjonen var et faktum da dommeren sekunder senere blåste fløyten for full tid.

NBK er fremdeles komfortabel serieleder, mens B-laget klatrer opp to plasser på tabellen etter mandagens kamp. B-lagets seier var årets andre, takket være fantastisk innsats av hver enkelt spiller.

3-2 Jonatan Svemo (Svahn) 90+4'

PS: På de første 9 kampene slapp B-laget inn 41 mål, mot kun 10 mål innsluppet de siste 6 kampene. Kontraster.