Les mer

Ellevill målfest mellom Smørås 2 og Valestrand

October 4, 2019, 9:45 pm by Ole Petter

og 22 andre liker dette

Valestrand hadde fremdeles en teoretisk sjanse til å rykke opp, og kjørte høyt press i starten av kampen. Ørjan var satt inn som midtstopper, og etter et lengre skadeavbrekk storspilte han i første omgang. Brage Yndesdal hadde flere meget gode redninger, og Valestrand skapte ikke mange sjanser.

Utover i kampen fikk B-laget satt laget høyere i banen, og skapte et par halvsjanser. Svahn slet med en forkjølelse før kampen, noe som var umulig å se for de 12 tilskuerne på tribunen, da han løp som en gaselle på midtbanen.

Det var også han som satte opp Carl som halvveis liggende klarte å klamre ballen fast til beina, dra av et par Valestrand-spillere og elegant trille ballen i lengste hjørne fra 17 meter.

Stillingen var 1-0 til pause, men kampen var helt åpen. Even ble byttet inn for Ørjan, og planen var å fortsette å ligge kompakt i forsvar slik som i første omgang.

Når dommeren blåste i gang andre omgang ble det tydelig at det kom til å bli en totalt annerledes kamp fra den første. Valestrand kjørte ekstremt høyt press, og B-laget måtte slå langt opp på Jonatan.

Det høye presset lønnet seg for gjestene, etter en lang crosser fra deres høyre side opp mot angrepsesset Tonny Tysnes, driblet spissen seg elegant forbi vår forsvarsfirer og skar innover i banen. Fra 10 meter skrått hold knallet han ballen i mål. 1-1.

Etter omtrent timen spilt var det deres meget gode spiss sin tur til å innta servitør-rollen. Nok en gang kom han seg gjennom på vår høyreside, og la en 45-graderspasning ut til en medspiller som skjøt ballen mellom beina på Riccardo som tappert forsøkte redde ballen på streken. 1-2, og Valestrand roet ned det høye presset.

B-laget tok mer over banespillet etter målet, og la om til en 3-5-2 formasjon. Svahn ble sendt ut på høyrekanten, og Henrik Pedersen og Viktor kom inn sammen med Hasse. Til tross for noen gode muligheter, spesielt på venstresiden med hurtigtoget Hasse og Viktor, måtte det et vanvittig langskudd fra midtbanen til for å utlikne. Carl så at keeper sto på halvdistanse, og med venstrefoten skjøt han ballen i en frekk bue over keeper og i mål. En kandidat til årets scoring!

B-laget var inne i kampen igjen, men lykken skulle vise seg å være kortvarig, da storscoreren på Valestrand sendte bortelaget i ledelsen igjen med et langskudd fra 20 meter. 2-3, og nok en gang prøvde gjestene å trygge ledelsen.

Men B-laget hadde mer å gi, mye takket være en solid benk, og mens Valestrand virket litt slitne mot slutten av kampen, var Svahn en maskin på høyrekanten, og etter at Carl fikk rom på venstrekanten, vendte han seg mot høyre, og en perfekt timet gjennombruddspasning traff en febersyk Svahn, som til tross for hetetokter holdt hodet like kaldt som en isbjørn på svømmetur på Nordpolen. Han plasserte ballen mellom beina på keeper, og utliknet til 3-3 etter 89 minutter.

Etter et par tilleggsminutter blåste dommeren for full tid, 3-3 i en fartsfylt kamp som hadde alt, inkludert avansert pyroteknikk fra bortesvingen.

Dagens Smørås-spiller: Carl
Honnør også til Brage som hadde en kanonkamp i mål, og Svahn som spilte en solid kamp med influensa.