Smørås klar for 4.divisjon

Med seier hjemme mot Fitjar ville opprykket til 4. divisjon være i boks for A-laget. Og det tok ikke mange minuttene før man skjønte hvor kampen bar. Allerede etter fem minutter satte Espen Birkeland inn 1-0. Og kun minutter senere fikset Martin Lie 2-0. Før pause scoret også Martin Aandahl og Espen Birkeland, dermed sto det 4-0 til pause.

Smørås fortsatte hardkjøret etter hvilen og Ken-Joar Føyen la på til 5-0 tidlig i omgangen. Samme mann hadde assist da Bendik Nordtveit ordnet 6-0-målet. Men målshowet var langt fra over. Abel Sandal, som spilte sin første kamp etter å ha brukket nesen på trening tidligere i høst, scoret Smørås’ syvende mål. 8-0-målet var det igjen Espen som scoret. Midtbanespilleren fullbyrdet sitt hat trick da han prikket inn et følsomt langskudd fra 35 meter. Og helt på tampen fikset Abel 9-0, som også ble sluttresultatet.

Dermed kunne det unge Smørås-laget endelig sprette champagnen og slippe jubelen løs for et etterlengtet opprykk. Selv om det gjenstår tre serierunder, er det allerede klart at Smørås spiller i 4. divisjon neste sesong.

Smørås’ tre siste kamper er mot Bremnes (B), Inter Bergen (H) og Bønes (B). Legg merke til at helgens kamp mot Bremnes trolig vil avgjøre hvem som stikker av med avdelingsmesterskapet.