B-laget med sterk prestasjon borte mot Valestrand

Valestrand

Etter en rekke tøffe kamper mot lag med opprykksambisjoner, var kampen mot Valestrand nok en tøff nøtt å knekke for Smørås 2. Den notoriske målscoreren Tonny Tysnes skulle spille en hovedrolle også i denne kampen.

Selv om B-laget tidlig fikk en mann utvist, ble det ingen lett oppgave for Valestrand å få hull på byllen, selv om de fleste trodde det kunne bli en kalasseier til hjemmelaget. Etter at Brage taklet Valestrands hurtige spiss Bru Reigstad like utenfor 16-meteren, svarte dommeren med å gi et rødt kort, og Ole Petter måtte ta på seg keeperhanskene.

Morten Gjøen måtte ta seg en pause for å gi plass til Ørjan i midtforsvaret, og frisparket ble skutt i muren. Til tross for massivt press fra hjemmelaget hele omgangen, holdt bortelaget stand, takket være iherdig og helhjertet innsats fra samtlige spillere. Ørjan og Lasse klarerte, blokkerte skudd og pakket inn deres gode spiss. Hjemmelaget hadde et skudd i tverrliggeren og flere andre store målsjanser, men stillingen var 0-0 til pause.

Som vanlig fullt trøkk på tribunen på Valestrand

Etter hvilen fortsatte Valestrand å presse på for en scoring, men de var ikke like farlig i den andre omgangen som den første, og B-laget kom mer og mer inn i kampen. Valestrand begynte å bli utålmodig og gjøre flere feil, og på kontringer var bortelaget farlig frempå ved flere anledninger anført av Daniel Dybvik og lynvingen Gjøen, som var kommet innpå igjen tidlig i andre omgang.

Omtrent kvarteret før full tid skulle Valestrand endelig få scoringen sin, og det måtte straffe til for at dette skulle skje. Tonny Tysnes plasserte ballen langs bakken i venstre hjørnet, og selv om keeper var på ballen, gikk den i noten. 1-0 til Valestrand, og nervøse hjemmesupportere kunne puste lettet ut.

Like før slutt satt spikeren i kisten, en Valestrand-spiller ble felt like utenfor 16-meteren, og hjemmelaget ble tildelt frispark, selv om de allerede hadde blitt tildelt fordel for en obstruksjon noen sekunder tidligere. En feilaktig avgjørelse av dommertrioen, men på det påfølgende frisparket slo Tysnes ballen perfekt på hodet til hjemmelagets tårnhøye midtstopper, som headet ballen enkelt i mål.

2-0 ble sluttresultatet, en fortjent seier til Valestrand Hjellvik, men B-laget kjempet som løver og det blir spennende å følge med fremover, da B-laget møter lag på nedre halvdel den kommende kampene. Det blir gode muligheter til å sanke poeng, og kjempe seg ut av bunnstriden.