Nye koronavettregler

Den 1. juni kom det oppdaterte koronavettregler. Det er fortsatt avstandsregler og maks 20 spillere per gruppe, men det nærmer seg normalt aktivitetsnivå igjen.

Kort oversikt (24.8.2020)

Bruk av garderober tillatt ved grundig renhold

Bruk av garderober er tillatt, forutsatt forsterket renhold.

Faste grupper, maks 20 personer per gruppe

En gruppe skal være fast over tid,og ha maks 20 spillere.

Ballen, kjegler og annet utstyr skal rengjøres jevnlig.

Avstand

Minst 1 meter avstand til enhver tid, utenom spill. Barn og unge under 20 år kan kjempe om ballen, så lenge det er innad i faste grupper. Kontaktspill ikke tillatt for seniorer.

Grønt lys for kamper i barne- og ungdomsfotballen fra 1. august

Referat fra fotball.no den 23.6 2020:

“Engasjementet i Fotball-Norge for å få gjenåpnet hele norsk breddefotball har vært enormt den siste tiden.

I ettermiddag ble fotballen delvis bønnhørt.

– Jeg er utrolig glad på vegne av klubbene og ikke minst hundretusener av barn og unge. Vi har vært sterkt bekymret for frafall og økonomi, og nå har vi endelig noe å se frem til etter sommerferien. Men det er viktig å presisere at dette «bare» er en viktig delseier. Fortsatt kan ikke A-lagene fra 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn spille kamper, og de som er over 20 år og ikke en del av toppfotballen kan heller ikke trene som normalt. De er det også utrolig mange av. Fellesskapet som fotballen representerer betyr også svært mye for dem, men de trenger å få trene som normalt å spille kamper for å holde motivasjonen oppe. Frafallsbekymringen i denne delen av fotballen er fortsatt like sterk, sier fotballpresident Terje Svendsen.

En gjenåpning av hele breddefotballen har åpenbart også en økonomisk side – som kan sikre godt aktivitet og gode felleskap for barn, ungdom og voksne også i årene som kommer.

– Vi er helt i sluttfasen med å utarbeide protokoller for gjenåpning av breddefotballen der hensyn til smittevern er godt ivaretatt. Norsk fotball har tatt ansvar for smittevern hele veien, og vi har apparatet og motivasjonen i klubbene som skal til for å følge protokollene lojalt opp i forbindelse med kamper og treninger også i voksenfotballen. Vi både tror og håper at myndigheten viser oss tillit og snarlig åpner opp for hele norsk fotball, når vi får presentert våre grundige og gjennomarbeidede protokoller for dem i nær fremtid, sier Svendsen. “

Kilde:  

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/gront-lys-for-kamper-i-barne–og-ungdomsfotballen-fra-1.-august/

Løpende oppdateringer

Les mer på fotball.no

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/fotballens-koronavettregler—oppdatert-versjon/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *