Smørås 2 – Vestsiden 5-3

En god helg for Smørås ble avrundet med en 5-3 seier mot Vestsiden Askøy. Tomas Mills gjorde et comeback for B laget og leverte varene nok en gang.

Vestsiden la seg bakpå fra start og satset på kontringer, mens Smørås 2 hadde spillet. Tomm Hadde en stor sjanse tidlig K kampen etter et nydelig innlegg fra Tom Aasen, men Tomm skjøt med feil fot og ballen gikk til side gir målet.

Vestsiden var ikke ufarlige på kontringer, og ti minutter ut i første omgangen kom deres raske spiss alene gjennom og satte ballen i mål. En kalddusj for et allerede fuktig hjemmelag. Himmelens sluser hadde åpnet seg på vidt gap under oppvarmingen og vannreservoarene i Bergen og omegn har nok fått fylt seg godt opp i løpet av dagen.

Hjemmelaget fortsatte å male på, og vi spilte oss gjennom på vår høyreside gang på gang. Til slutt klarte ikke bortelaget å demme opp for det høye presset og målene begynte å renne inn.

1-1 kom ved Abel Sandal, som scoret etter et flott innlegg av Tom Aasen. Like etter doblet samme mann ledelsen, denne gang etter en frekk stikker av Tomas Mills. 2-1.

Like etter fikk B-laget nok en kalddusj etter at Vestsiden fikk en corner. Corneren ble slått på bakerste, ble headet mot mål hvor en vestsiden spiller tuppet vallen i mål. 2-2 og vi var like langt.

Men festen var ikke over for hjemmelaget, godt hjulpet av et fantastisk publikum. Tomas Mills fikk ballen fra Petter på 20 meter, og Mills plasserte vallen vakkert i nærmeste kryss. 3-2

Noen minutter senere var Tom kommet gjennom på høyresiden og skrudde ballen perfekt på hodet til Tomm, som denne fang ikke kunne unngå å sende ballen i noten. 4-2 og trener Erik Throndsen måtte nesten finne frem kulerammen.

4-2 ble stillingen ved pause, og målet var å fortsette sambafotballen også etter hvilen. Ved pause kom Joakim inn, ellers var laget det samme.

Dessverre ble det rusk i maskineriet, og spillet dabbet litt av. Tomas Mills fortsatte å strø pasninger med silkefoten, og tredde ballen elegant gjennom til Håvard Nesse på høyresiden, som satte ballen sikkert i nærmeste hjørne for keeper. 5-2 og seieren virket sikret.

Utover andre omgang ble spillet mindre presist, men Vestsiden fortsatte å slå lange baller i bakrom, så hjemmelaget kunne gang på gang vinne tilbake ballen og starte nye angrep. Fokuset virket å gå over på en mer direkte spillestil, da det var mer åpent i forsvaret til Vestsiden.

Vegar kom inn for en strålende Petter Jentoft etter timen spilt, og han tok over den dype midtbanerollen. Hasse kom inn på topp, og skapte uro i Vestsidens forsvar, og Vasil kom inn på høyrekant for Tom Aasen. 10 minutter før full tid kom også Edvard Hitland inn i midtforsvaret.

Vestsiden var ikke ufarlige på kontringene sine, og våkent keeperspill av Smørås 2 sin 6 keeper for sesongen, Kristoffer Sontum holdt buret rent i den andre gangen, frem til en Vestsiden spiller kom alene gjennom på deres høyreside. Han slo innlegget presist mellom keeper og forsvaret til hjemmelaget, og deres spiss kunne banke ballen i mål fra fem meter.

5-3 ble sluttresultatet, og B-laget klatret dermed opp til 7 plass på tabellen. Neste kamp spilles borte mot Bønes fredag 29. Oktober kl 1930 på Fjellsdalen Idrettsplass. Med seier i den kampen kommer Smørås 2 på 5 plass hvis alle resultatene går veien.